m

This is Aalto. A Professional theme for
architects, construction and interior designers

Call us on +651 464 033 04

531 West Avenue, NY

Mon - Sat 8 AM - 8 PM

Top
overzichtsbeeld van stedenbouwkundige maquette
studioBEUVING -missiehuis vrijland -maquette ooghoogte
straatbeeld in maquette
vogelvlucht beeld van de maquette
fotos van het bestaande kapelletje op het terrein van missiehuis Vrijland
plattegrond en principe doorsnede

Stedenbouwkundig plan Missiehuis Vrijland

In het Gelderse Oosterbeek op landgoed Johannahoeve staat sinds 1955 het Missiehuis Vrijland. Het aantal bewoners, missionarissen, zal in de komende jaren afnemen. Hierdoor zal niet langer het volledige complex in gebruik blijven. Door deze krimp zal het oorspronkelijke klooster inclusief de uitbreidingen vrij komen.

Landgoed Johannahoeve heeft een unieke ligging, op loopafstand van station Oosterbeek en ingeklemd tussen natuurgebieden. De locatie ligt op een helling met een prachtig uitzicht over het dal. Het ontwerp maakt optimaal gebruik van deze gegevens. De woonwijk met achtentwintig twee-onder-één kap woningen en twee vrijstaande woningen zijn verdeeld over drie niveau’s in het landschap. Dankzij het benutten van deze natuurlijke hoogteverschillen kunnen alle woningen profiteren van het unieke uitzicht.

In het plan blijven de huidige bewoners van de Johannahoeve ook een prominente plek innemen. Naast het Sint Josefhuis zullen twee bebouwingsblokken worden gerealiseerd met zorgappartementen en zal de kapel van het oorspronkelijke klooster behouden blijven. De woningen die in een lijn staan met de kapel zullen iets verder naar achter liggen ten opzichte van de weg. Hierdoor behoudt de kapel zijn waarde en blijft de historische context van het gebied in ere.

details:

Project: Missiehuis Vrijland / Oosterbeek
Opdrachtgever: Explorius Vastgoed Ontwikkeling B.V. & Ruimtemanagers
Jaar: 2019
Ontwerpteam: Berry Beuving, Hein de Werd

meer projecten: