m

This is Aalto. A Professional theme for
architects, construction and interior designers

Call us on +651 464 033 04

531 West Avenue, NY

Mon - Sat 8 AM - 8 PM

Top
De besloten binnenplaats van het kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang in Hilversum Zuid
plattegronden en gevels kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang Hilversum Zuid

Kinderdagverblijf Hilversum

Op een prachtige, centraal gelegen locatie in de wijk Hilversum Zuid, ten noorden van een oude begraafplaats, is een groot nieuw kinderdagverblijf gecombineerd met een buitenschoolse opvang ontworpen.

Het uitgesproken introverte ontwerp biedt enerzijds een geborgen speelplek voor de kinderen terwijl anderszijds de overlast voor de omwonenden tot een minimum wordt beperkt. De helft van de erfafscheiding wordt gevormd door het kinderdagverblijf, waardoor er een zeer beschutte, goed gecontroleerde, omsloten binnentuin ontstaat, waarbij de fraaie bestaande loofbomen worden gehandhaafd.

Het kantoor waar de ouders worden ontvangen heeft een eigen stille buitenruimte in de vorm van een patio, die gescheiden is van de binnentuin. Het gebouw is grotendeels in één bouwlaag ontworpen, zodat alle opvangruimten van de groepen met kinderen die veel buiten spelen, direct aan de omsloten binnentuin liggen. De grote overstekken en volledig te openen vouwschuifpuien, maken het aantrekkelijk om de kinderen het gehele jaar door van de grote tuin te laten genieten.

details:

Project: kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang / Hilversum
Type: nieuwbouw
Opdrachtgever: B.V. Kinderdagverblijf Toppie
Status: definitief ontwerp
Jaar: 2009
Ontwerpteam: Berry Beuving, Marcel Martensen, Meiske Hohnen

meer projecten: