m

This is Aalto. A Professional theme for
architects, construction and interior designers

Call us on +651 464 033 04

531 West Avenue, NY

Mon - Sat 8 AM - 8 PM

Top
render van het binnenterrein van de campus met veel groen
foto van het bestaande belastingkantoor dat herbestemd wordt tot studentenhuisvesting
conceptschets van de massa
3D model van massastudie campus met groen binnenterrein
opengewerkte render van een studentenunit met veel lichtinval
situatietekening, doorsneden en plattegronden van de campus

Campus Lauwerecht

De Campus Lauwerecht in Utrecht bestaat uit twee delen. Het Tuindorp West Complex en het voormalige belastingkantoor. Voor deze selectie hebben we een plan gemaakt voor de herbestemming van het voormalige belastingkantoor naar een woongebouw. Op het terrein komen drie nieuwbouw blokken. In totaal gaat het om 438 studentenunits en 154 starterswoningen. Flexibiliteit tijdens het proces en voor de eigenaar in de toekomst zijn erg belangrijk in dit ontwerp.

Het ontwerp van de toren voorziet in een geprefabriceerd meubel element, waarin het sanitair en een hoogslaper zijn opgenomen. Op deze wijze combineren we een snelle bouwtijd met een uitgesproken karakter van de studentenunits. Bovendien wordt de karakteristieke toren met zijn iconische betonskelet, met kolommen van 70x70cm, niet aangetast.

De enorme parkeerplaats aan de achterzijde wordt omgezet in een halfverdiepte parkeergarage. Deze garage ligt onder het bouwblok aan het spoortalud, waardoor daar de impact van het hoogteverschil is opgevangen. Dit blok is ontworpen met een flexibel indeelbaar skelet, gebaseerd op een tunnelbouw systeem. Hierdoor zijn de appartementen eenvoudig aan te passen naar de behoeften van verschillende gebruikers. De rest van de nieuwe binnentuin wordt zo min mogelijk verhard om een zo aangenaam mogelijk achter gebied te creëren.

Bij de twee lage blokken kan de ontwikkelaar in de uitwerking kiezen uit vier verschillende indelingen, zonder dat hiervoor de gevel of installaties wijzigen. De plattegrond is geschikt voor “klassieke” studentenwoningen met vier studentenkamers per appartement. Er kan ook worden gekozen voor drie ruime studentenkamers, het “friends” concept of een startersappartement met een hoofdslaapkamer en kinderkamer.

details:

Project: 438 studentenkamers, 154 appartementen / Campus Lauwerecht, Utrecht
Opdrachtgever: ontwikkelcombinatie Lauwerecht
Jaar: 2014
Ontwerpteam: Berry Beuving, Marcel Martensen, Denise Damme

meer projecten: